Поділитись:

Куди українці зможуть поїхати влітку: назвали країни

Четвер, 18 березня 2021, 08:13
Куди українці зможуть поїхати влітку: назвали країни

Над запровадженням "ковід-паспортів" продовжують працювати в Європі. Зокрема, сьогодні Єврокомісія вже представила проєкт цифрових сертифікатів коронавірусу. Вони будуть підтверджувати наявність щеплення, негативного тесту або антитіл після перенесеного інфікування COVID-19.

Очікується, що так звані паспорти вакцинації спростять процедуру перетину кордонів між державами та дозволять активізувати туризм. Представлені Єврокомісією сертифікати дозволять здійснювати подорожі всередині ЄС. Їх оформлення буде безкоштовним. "Паспорти" будуть доступні в електронному або паперовому форматах, – пише РБК. 

"ПЛР-тести – перевірений спосіб подорожей"

Оскільки Україна не є членом ЄС, то не веде перемовини з цього питання у складі Єврокомісії. На сьогодні введення аналогічних довідок в Україні залишається відкритим питанням. Про це у коментарі РБК-Україна заявила голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

"На мою суб'єктивну думку, поки достеменно невідомо, скільки саме діє імунітет проти COVID. І чи довго потрібно чекати, що людина отримає імунітет. Тому на сьогодні про це  важко говорити. Адже ми не до кінця розуміємо, скільки саме людей у нас будуть вакцинованими. Якщо ми введемо такі паспорти, то вийде, що пріоритет надаватиметься для лікарів, і мандрувати зможуть передусім медики", – зазначила голова Держтуризму.

Вона додала, що Україна раніше вже вела перемовини щодо умов в'їзду з країнами, які на сьогодні "є пріоритетними для українців".

"Минулого року ми вели перемовини з країнами, які є пріоритетними по подорожах на умові ПЛР-тестів. На мою думку, це надійний спосіб. Він є перевіреним протягом минулого року: зараз низка країн просить зробити тест і по приїзді. Знаємо і випадки, коли люди приїздять, здають тест та ідуть на самоізоляцію", – уточнила Мар'яна Олеськів.

Відкриються країни Балканського півострова

Також на прохання РБК-Україна голова Держтуризму назвала країни, які з великою ймовірністю відкриють кордони для українців у новому туристичному сезоні.

"Як ми й очікували раніше, для українців на літній період залишатимуться відкритими Туреччина і Єгипет. Минулого року для нас відкривалися також Албанія, Болгарія, Хорватія. Вони теж зацікавлені в українських туристах, тому будуть відкриватися", – зазначила Мар'яна Олеськів.

Також, зі слів очільниці відомства, іноземних туристів чекає й Україна. Відповідно до актуальних даних сайту VisitUrkaine.today, на цю мить Україна розділяє держави на списки "зеленої" та "червоної" зон. Якщо громадяни прибувають із "зеленої" зони, то самоізоляція та ПЛР-тест не потрібні.

У випадку прибуття з держав списку "червоної" зони вимагається негативний результат ПЛР-тесту, який здають по прибуттю в Україну. Якщо результат негативний, самоізоляція не вимагається. В обох випадках потрібен страховий поліс, який покриває лікування COVID.

"Ми є доволі відкритою країною. Наше зонування – це "червона" та "зелена" зони, і ми ні для кого не закриваємо кордони. Будемо боротися за те, аби залишити такий підхід і надалі. Будемо більш активно працювати з такими країнами як Туреччина, Казахстан, Азербайджан – відкривати для них наш туристичний продукт та запрошувати їх приїздити до України. Працюємо і з іншими країнами. Наприклад, із Польщею. Вона входить до "топ 3" наших пріоритетних ринків", – уточнила голова Держтуризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024