Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 6 травня

Четвер, 06 травня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у четвер, 6 травня, найбільше читав про:

Про мікроскопічну «Волинську Голландію»

«Волинська Голландія» цьогоріч затримується: наразі на полі розцвіли лише 5% тюльпанів. А фестиваль квітів можна розпочинати тоді, коли зацвіте хоча б 50%. Про це повідомили організатори свята на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Дуже вас просимо, очікуйте повідомлення про початок фестивалю ЛИШЕ на наших сторінках. Ситуація на полі така, як на фото. Тому сенсу їхати дивитися на цей одинокий рядочок нема, бо він дуже засоромиться від такої уваги», – йдеться у повідомленні. 

Про подробиці аварії у Луцьку

5 травня на перехресті вул. Рівненська – вул. Електроапаратна сталася ДТП за участі двох легкових автомобілів. Один з них перекинувся, троє людей отримали травми.

Департамент муніципальної варти опублікував кадри зіткнення, яке зафіксували камери спостереження.

Про зміни у схемі руху

У Луцьку змінили схему руху на перехресті вулиць Яровиці та Набережної. Про це під час оперативної наради розповів Ігор Поліщук.

«На вулиці Яровиця дозволено рух ліворуч з обох смуг. Але люди на знак не звертають уваги і всі займають ліву смугу для повороту ліворуч», – зазначив міський голова. 

Втім, як пізніше з'ясував «Конкурент», згаданого знаку там просто не було. В управлінні патрульної поліції кажуть, що знак дійсно затвердили, однак за його встановлення відповідальний департамент житлово-комунального господарства.  

Про волинські екобудинки з соломи

Колишній військовий інженер Сергій Качкало пів року тому створив унікальний для Волині стартап. Він почав зводити будинки з деревини та соломи, яку в Україні вважають практично непотребом. 

Що це за технологія, які її плюси та чому екобудинки лікують людей, дізнавалися журналісти ІА «Конкурент».

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів