Поділитись:

У Луцьку пропонують зробити окремі смуги для руху велотранспорту (фото)

Четвер, 06 травня 2021, 17:33
У Луцьку пропонують зробити окремі смуги для руху велотранспорту (фото)

Луцький велосипедист, засновник клубу "ВелоВершники" Микола Ворон пропонує запровадити у місті окремі смуги для руху велотранспорту. 

Свою пропозицію він озвучив під час круглого столу з обговорення концепцій розвитку міської велоінфраструктури, організованого Громадянським Рухом "СВІДОМІ" у четвер, 6 травня. 

У Луцьку пропонують зробити окремі смуги для руху велотранспорту (фото)За його словами, у Луцьку умов для велосипедистів нема.

"Єдиний плюс – широкі дороги, де можна виділити смугу для велосипедистів. Ті велодоріжки, що зроблені зараз на тротуарах, там тільки коляски і пішоходи. Ми їздимо по дорозі за відсутності велодоріжок", – говорить він.

Щоб збільшити кількість користувачів велотранспорту у Луцьку, впевнений Микола Ворон, треба створити відповідну потребу. Якщо, наприклад, у центрі обмежити рух для автомобілів, у людей не залишиться виходу, крім як пересісти на велосипеди.

У Луцьку пропонують зробити окремі смуги для руху велотранспорту (фото)

Ще один фактор, який стоїть на заваді популяризації велоруху у Луцьку – ментальний. За словами Миколи Ворона, людям варто зрозуміти, що велосипед – це не якась применшена альтернатива машини, а цілком самодостатній вид транспорту зі своїми значними перевагами. 

У заході також взяли участь депутат Луцької міської ради, співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер, старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького НТУ, кандидат технічних наук Павло Мазилюк, архітектор-урбаніст Данило Яловенко, співвласник магазину "Альпініст" Олександр Оришко, випускник кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького НТУ Іван Слатов, депутат Луцькради від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів