Поділитись:

У Луцьку знайшли уламки єврейських надмогильних пам'ятників (фото)

Четвер, 06 травня 2021, 12:29
У Луцьку знайшли уламки єврейських надмогильних пам'ятників (фото)

На вулиці Червоної Калини в Луцьку одразу біля кількох будинків знайдені уламки мацев – єврейських надмогильних пам'ятників.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці очільник управління охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис. 

Із його слів, частину з них виявили під час робіт із реконструкції будинку, вони були вкладені у відмостку. Іншу частин – просто на городі.

У Луцьку знайшли уламки єврейських надмогильних пам'ятників (фото)У Луцьку знайшли уламки єврейських надмогильних пам'ятників (фото)У Луцьку знайшли уламки єврейських надмогильних пам'ятників (фото)

"Бентежить найбільше те, що деякі фрагменти слугували огорожею квітника... Пам'ятники будуть вивезені єврейською організацією на меморіал, що на цукровому", – написав він. 

Довідково:

Меморіал жертвам Голокосту на місці наймасовіших розстрілів відкрили 10 червня 1990 року. Щоби потрапити на місце розстрілів, треба пройти через території Гнідавського цукрового заводу. Поруч – невелика посадка і промзона. Щороку туди приходять представники єврейської громади краю, щоби вшанувати полеглих. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів