Поділитись:

У Луцьк приїдуть топ-письменники України: що відбуватиметься

Четвер, 06 травня 2021, 11:39
У Луцьк приїдуть топ-письменники України: що відбуватиметься

(на фото: Любко Дереш)

З нагоди відзначення 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки з 17 травня по 20 у Луцьку відбудеться літературна резиденція “Місто натхнення”. 

Про це йшлося у четвер, 6 травня, під час оперативної наради у міськраді. 

Начальниця управління туризму та промоцій Катерина Теліпська зазначила, що упродовж п'яти тижнів в обласному центрі Волині перебуватимуть п'ять топових українських письменників та письменниць. Першими резидентами стануть: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш

Зі слів чиновниці, мета літературної резиденції полягає у популяризації Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, туристично привабливого міста з багатою історико-культурною спадщиною і традиціями, у якому жили й творили постаті, важливі для історії української культури, мистецтва, науки.

Одним із завдань резиденції є створення нового літературного продукту, присвяченого Луцьку або ж із використанням краєзнавчого, історичного, культурного матеріалів міста. Тому фіналізуватиме першу резиденцію збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, покликані популяризувати його в українському та європейському літературних контекстах та з метою промоції міста як привабливої туристичної дестинації. 

Співорганізатором резиденції є творча агенція “Баляндраси” з Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів