Моргенштерна внесли до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України

Четвер, 29 квітня 2021, 18:20

Відомого російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва) внесли до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Про це повідомило «Громадське» з посиланням на пресслужбу Міністерства культури України.

22 квітня Мінкульт отримав лист від Служби безпеки України щодо Моргенштерна. Наказом МКІП від 28 квітня 2021 року репера внесли у цей список.

У Мінкульті зазначили, що процедура відбувається автоматично, оскільки згідно з чинним законодавством відомство не має повноважень вирішувати, включати чи не включати когось до списків.

Додамо, нині в цьому списку –181 особа. 

Що цьому передувало?

Цього року Моргенштерн планував дати одразу кілька концертів в Україні. Вони мали відбутися в Києві, Харкові та Запоріжжі на початку літа. Але згодом російський репер заявив, що планує скасувати виступи, бо боїться приїздити в цю країну.

У грудні 2019 року його виступ в Одесі завершився скандалом. Виконавець вийшов на сцену, попри оголошену жалобу через смертельну пожежу, яка сталася в Одеському коледжі економіки. Моргенштерн назвав жалобні заходи «показухою».

Тоді пролунали заклики заборонити реперу в'їзд в Україну, а на сайті президента з'явилася відповідна петиція.

Зазначимо, що у 2020 році пошукові запити з Моргенштерном були серед найпопулярніших в українському сегменті: інтерв'ю з ним та пошук інформації про нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: