Поділитись:

Їхав без фар: у Луцьку патрульні спинили водія, а той був п’яний і без «прав»

Четвер, 29 квітня 2021, 11:20
Їхав без фар: у Луцьку патрульні спинили водія, а той був п’яний і без «прав»

Патрульні зупинили чоловіка, який вдруге протягом року сів за кермо в стані сп’яніння. 

В ніч на 29 квітня луцькі патрульні помітили на вулиці Наливайка, що водій автомобіля Renult Taraffic порушує ПДР. Керманич у темну пору доби рухався без ввімкнених фар ближнього світла. Патрульні зупинили автомобіль, за кермом якого перебував 32-річний чоловік. У нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Під час перевірки документів поліцейські встановили, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами Луцьким міськрайонним судом, – повідомили в пресслужбі патрульної поліції Волині. 

Останній пройшов огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу в присутності двох свідків за допомогою спеціального технічного засобу, який після проведення тесту показав позитивний результат.

На чоловіка склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортними засобами в стані сп’яніння, повторно протягом року), ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами) та ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) КУпАП.

Зауважимо, за керування транспортними засобами особою, позбавленою права керування транспортними засобами передбачений штраф – 20 400 гривень, а за повторне порушення протягом року – штраф 40 800 гривень з позбавленням права керування на строк від 5 до 7 років та можливістю вилучення транспортного засобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів