Поділитись:

У Волинському інституті післядипломної освіти облаштували STEAM-лабораторію (фото)

Четвер, 22 квітня 2021, 09:35

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти презентували сучасну STEAM - лабораторію, яка оснащена технічними, електронними засобами, 3D-принтером.

Про це розповів Суспільному ректор інституту Петро Олешко.

У цій лабораторії зможуть навчатися вчителі з Волині та інших регіонів.

Нині у STEAM - лабораторії демонструють освітні моделі для використання на уроках фізики, хімії, математики, інформатики, біології та інших предметах.

"Можна відтворити моделювання руху комахи, це поєднання біології та робототехніки.Це обладнання, яке повністю може використовувати учень зі свого домашнього робочого місця. Що актуально для дистанційного навчання", – розповів представник освітніх моделей з Краматорська Сергій Агаков.

Педагоги кажуть: лабораторні дослідження допомагають дитині легше пізнати природні явища, але спершу техніку мають опанувати вчителі.

"Отримали обладнання, але не знаємо, що з ним робити. І я прийшла сюди, щоб навчитись. Тут планується вісім комп'ютерів, 3D-принтер, дуже хочеться, щоб це було не, як в музеї, а щоб це реально працювало", – каже вчителька біології Галина Ягельська.

Придбали обладнання партнери інституту, воно вартувало орієнтовно півтора мільйона гривень.

Довідково: 

STEAM-лабораторія – це інноваційне освітнє середовище, у якому діти моделюють, конструюють, вивчають робототехніку, електроніку, графіку та інженерію в комплексі, а природничі дисципліни – фізика, хімія, біологія, математика, інформатика, технології – за допомогою дослідів та експериментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів