Поділитись:

Адміністрація США радить своїм авіакомпаніям обережно літати над Україною та РФ

Понеділок, 19 квітня 2021, 02:12
Адміністрація США радить своїм авіакомпаніям обережно літати над Україною та РФ

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) радить американським авіакомпаніям бути особливо обережними при виконанні польотів над Україною та Росією через нарощування збройних сил Російської Федераціі вздовж кордонів України.

Про це інформує пресслужба Державіаслужби України.

FAA рекомендує авіакомпаніям та повітряним суднам виявляти особливу обережність при виконанні польотів над Московським регіоном, Ростовом-на-Дону, а також біля Дніпра, Сімферополя та Києва.

"Таке рішення зумовлене ескалацією ситуаціі вздовж кордонів України", – зазначають в Державіаслужбі.

В авіаслужбі запевняють, що весь інший повітряний простір під відповідальністю України наразі є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації.

У межах прямого діалогу з авіаційною владою США Державіаслужба України запропонувала обмінюватися інформацією та координувати дії з реагування на загрози від зони конфлікту на сході держави. Українська сторона також готова надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні задля скоординованих дій у майбутньому.

"Державіаслужба відстежує ситуацію у повітряному просторі країни: вона є спокійною і контрольованою. Наразі небезпеки для цивільної авіації немає", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів