Поділитись:

"Уроки християнської етики – це недільна школа, інтегрована в освітній процес", – Андрій Лучик

П'ятниця, 16 квітня 2021, 15:00
«Уроки християнської етики – це недільна школа, інтегрована в освітній процес», – Андрій Лучик

Депутат Луцькради від Громадянського Руху "СВІДОМІ" та батько Андрій Лучик вважає, що уроки християнської етики у навчальних закладах Луцька – це ніщо інше, як недільна школа, яку місто хоче інтегрувати у освітній процес. 

Про це він заявив під час круглого столу з обговорення перспективи впровадження у навчальну програму луцьких шкіл уроків християнської етики, який організував Громадянський Рух "СВІДОМІ" у четвер, 15 квітня. 

За словами Андрія Лучика, місто не може заборонити будь-кому сповідувати певну релігію, але крім більшості, якою в Україні є християни, є меншості: мусульмани, іудеї, буддисти, крішнаїти і багато інших.

"Ми будемо вводити мусульманську етику, етику іудаїзму, щоб задовільнити потреби всіх релігійних конфесій? Навряд чи. Навіть говорячи про християнство, з якого погляду ми будемо виступати? Православ'я, протестантизму, католицизму, мормонства?" – запитує він. 

«Уроки християнської етики – це недільна школа, інтегрована в освітній процес», – Андрій Лучик

За словами депутата, луцькі школярі і так перевантажені програмними курсами, і говорити про введення додаткового немає потреби. 

"Кількість годин не зменшується, а ми тут пропонуємо навіть не факультатив, а ввести християнську етику вже в основну програму. Можливо, коли ми говоримо про морально-етичне виховання, варто казати не про християнську етику, а про етику взагалі? Або збільшити кількість уроків ОБЖД, на яких ми зможемо говорити про якісь інші корисні речі, наприклад, як поводитися зі сміттям, як його правильно сортувати, про правила дорожнього руху.

Якщо говорити про цінності в цьому контексті – ми можемо казати, що всі живемо в одному світі, наша планета одна, давайте думати, яким чином її зберегти. Я вважаю, що уроки християнської етики не доцільні в луцьких школах", – заявив Андрій Лучик. 

Нагадаємо, у школах Луцької територіальної громади активно обговорюють перспективи впровадження в навчальну програму уроків християнської етики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 лютого 2024
04 січня 2024
21 грудня 2023
07 грудня 2023
20 листопада 2023
09:01
31 жовтня 2023
08:40
15 жовтня 2023
17:02
12 жовтня 2023
21 вересня 2023
16 вересня 2023
16:08