Поділитись:

Монах ПЦУ впевнений, що християнська етика у луцьких школах має бути православною

П'ятниця, 16 квітня 2021, 11:00
Монах ПЦУ впевнений, що християнська етика у луцьких школах має бути православною

Священнослужитель Волинської єпархії ПЦУ отець Дмитро переконаний, що уроки християнської етики у луцьких школах обов'язково мають бути православними. 

Про це він заявив під час круглого столу з обговорення перспективи впровадження у навчальну програму луцьких шкіл уроків християнської етики, який організував Громадянський Рух "СВІДОМІ" у четвер, 15 квітня. 

На його переконання, християнська етика у школах Луцька має бути православно християнською. 

"Мені здається, що рух до поліконфесійності, толерантності – це такий собі прояв гібридної війни. Це як переписувати підручник історії так, щоб всі були хороші. Ми – Православна церква України – не боїмося вводити в підручник християнської етики не якісь аморфні загальнохристиянські цінності. Ми не боїмося сказати, що Україна – це православна країна. Не буває поліконфесійного чи позаконфесійного християнства. Це нонсенс радянської системи", – підсумував священнослужитель. 

Монах ПЦУ впевнений, що християнська етика у луцьких школах має бути православною

Він переконаний, що якщо не "впустити" у луцькі школи українську православну церкву, на це місце точно прийде хтось інший, хто може бути і ворожим стосовно української історії, цінностей та національної ідеї. Священник наголосив, що нині ми мусимо знайти таку форму роботи з дітьми, яка би не нав'язувала християнство, але показувала його глибину. 

Нагадаємо, у школах Луцької територіальної громади активно обговорюють перспективи впровадження в навчальну програму уроків християнської етики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024