Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 14 квітня

Середа, 14 квітня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у середу, 14 квітня, найбільше читав про:

Про спалене авто

Неподалік від Луцька, на території житлового комплексу «Сімейна фортеця» у Струмівці невідома особа підпалила автомобіль «Форд» 2018 року. Вогонь знищив передню частину авто: двигун, колеса, капот.  Згоріла автівка належить луцькій медійниці, екс-редакторці «12 каналу», директорці видання «Інсайдер Медіа» Катерині Дулапчій (Катерина Той).

У розпорядження нашої редакції потрапив відеозапис моменту підпалу авто:

У коментарі ІА «Конкурент» Катерина заявила, що страховка на автомобіль якраз закінчилася. Медійниця запевнила, що не має ні перед ким боргів, відтак пов'язує підпал тільки з журналістською діяльністю

Про базарні проблеми

Оптових торговців з «Пасажу», що на Завокзальному ринку у Луцьку, хочуть переселити на Новий ринок. Про це повідомив очільник департаменту економічної політики Луцькради Борис Смаль на зустрічі з представниками бізнесу. Говорили, зокрема, про шляхи порятунку Нового ринку, що на ЛПЗ. Одним зі способів привабити покупця на ринок підприємці назвали залучення до торгівлі гуртовиків. Якщо на ринку гуртом і вроздріб торгуватимуть фруктами, овочами та різним продовольством, люди прийдуть сюди. 

Журналісти ІА «Конкурент» навідалися на Новий ринок, аби дізнатися, як там йде торгівля. 

З'ясувалося, що покупців на ринку майже немає. Їх дещо більше у вихідні, кажуть місцеві підприємці. Однак, навіть цього замало, аби назвати торгівлю тут успішною. Після інформації про те, що до кінця року підприємців зі Старого ринку не переселятимуть, процес переїзду і взагалі зупинився, кажуть в адміністрації Нового ринку. Поки підприємці не їдуть сюди з усім асортиментом товарів, покупцям немає, за чим іти. І якщо ринок існує за законами попиту і пропозиції, на Новому поки нема ні того, ні іншого. 

Заради пожвавлення торгівлі тут планують 24, 25 і 30 квітня влаштувати Великодні ярмарки. Це стане одним із заходів залучення покупців на ринок. Крім того, така акція дасть змогу підприємцям оцінити переваги роботи на новій локації. Торгові точки на час роботи ярмарку підприємцям пропонують безкоштовно. 

До того часу влада обіцяє налагодити курсування громадського транспорту до Нового ринку. А от за паркування біля «Варшавського» ринку відтепер треба буде платити, інакше – штраф.

Про велосипеди і електросамокати

Голова фракції «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер взяв участь у Zoom-конференції зі співзасновником компаній Nextbike та Bikenow Остапом Буденкевичем щодо запуску прокату велосипедів та електросамокатів в Луцьку. Депутат зазначив, що компанія вже давно розглядає Луцьк для розширення свого бізнесу. 

Щодо реальності впровадження велопрокату та розвитку велоінфраструктури у Луцьку, «СВІДОМІ» планують до кінця року почати та завершити бюрократичні процеси та підписання договорів.

«Сподіваємось на активну підтримку керівництва міста», – зазначив Тарас Шкітер.

До слова, на головному волинському курорті стартували підготовчі роботи для облаштування велодоріжки довжиною 1 270 метрів між Шацьком і Світязем. Фінішують дорожні роботи наприкінці квітня. Доріжка простягатиметься вздовж автомобільної дороги Шацьк – Старовойтове.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів