Поділитись:

Великодній ярмарок та переселення оптовиків: як луцька влада рятуватиме Новий ринок

Середа, 14 квітня 2021, 10:30

На Новому ринку у Луцьку торгівля іде не так жваво, як це планували під час скандального переселення у лютому минулого року. Переважна більшість торгових точок зачинені. Контейнери, перевезені зі Старого ринку, так і не почали приносити своїм власникам прибуток. Тим не менше, влада міста активно взялася за вирішення проблем ринку і підприємців. У вівторок, 13 квітня відбулася робоча зустріч, на якій обговорили найближчі плани і перспективи. 

Журналісти ІА "Конкурент" також були присутні на цій зустрічі. Ми дізналися, що найбільше турбує підприємців, і що з цим збирається робити місто.

Як зараз живе ринок

Асортимент тих точок, які все ж працюють, не широкий. Це вживаний одяг, взуття, насіння і розсада, овочі та фрукти. Небагато продавців пропонують господарчі товари. Ще менше – косметику чи побутову хімію. Переважно продають ті продукти, які не зіпсуються. Деякі сміливці наважуються торгувати навіть м'ясом. Щоправда, ці торгові точки відкриваються ближче до обіду – коли працівники "Кромберга", що поруч, прийдуть на свої традиційні закупи. 

Покупців на ринку майже немає. Їх дещо більше у вихідні, кажуть місцеві підприємці. Однак, навіть цього замало, аби назвати торгівлю тут успішною. Після інформації про те, що до кінця року підприємців зі Старого ринку не переселятимуть, процес переїзду і взагалі зупинився, кажуть у адміністрації Нового ринку. Поки підприємці не їдуть сюди з усім асортиментом товарів, покупцям немає, за чим іти І якщо ринок існує за законами попиту і пропозиції, на Новому поки нема ні того, ні іншого. 

Що турбує підприємців

Такий стан справ застали наші журналісти у вівторок, 13 квітня, коли навідалися на територію Нового ринку дізнатися, як працюється підприємцям. У десятку розмов, які ми провели цього дня, люди нарікали на різне: відсутність маршруток, відсутність колег, які би пропонували широкий асортимент товарів, відсутність зручної зупинки громадського транспорту чи пішохідного переходу. Та найголовніше, всі, як один, говорили, що торгівля не йде. Ще більш-менш приходять люди у вихідний, але в будні на території ринку повний штиль. 

Підприємці бачать безліч можливостей змінити ситуацію. Одна з них – "переселити" на територію Нового ринку так званих оптовиків із "Пасажу". Таким чином, кажуть люди, тротуари на Конякіна стануть вільними і доступними, а на їхній ринок нарешті прийде покупець. 

Що пропонує влада

Свої ідеї підприємці цього дня озвучили на зустрічі із представниками департаменту економічного розвитку Луцькради. Очільник департаменту Борис Смаль поспілкувався із представниками бізнесу та заявив, що місто готове розв'язувати проблеми ринку та іти назустріч людям. 

Зокрема, чиновник підтримав пропозицію, щоб оптовики з "Пасажу" працювали в майбутньому на Новому ринку. Тут створять відповідні умови для роботи оптових продавців на великогабаритному транспорті. 

Крім того, підприємці запропонували організувати передпасхальні ярмарки. Таким чином, впевнені вони, люди зможуть краще дізнатися про роботу ринку, а самі ж продавці отримають гарну нагоду реалізувати свій товар. Деталі цих ярмарків стануть відомі згодом. Наразі домовилися хіба про дати – 24, 25 та 30 квітня. Місто готове допомогти організаційно та інформаційно. 

Ще одна тема, яка турбувала підприємців – громадський транспорт. Працівники ринку кажуть, що маршрутки до них просто не доїжджають, порушуючи цим умови договорів, укладених із містом. Борис Смаль запевнив, що він особисто вже зустрічався з начальником управління транспорту, і цю проблему вирішать найближчим часом. Принаймні, у тих аспектах, які стосуються міського і приміського транспорту. 

Більше заходів із залучення на ринок продавців та покупців проводитимуть у місті найближчим часом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024