Поділитись:

Кабмін відстежуватиме ціни на продукти

П'ятниця, 19 березня 2021, 17:44
Кабмін відстежуватиме ціни на продукти

Уряд запровадив декларування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

Мінекономіки провело ряд консультацій з асоціаціями виробників та роздрібних мереж, які працюють на цих ринках.

Зазначається, що сторони запевнили уряд у повній забезпеченості внутрішнього ринку основними видами продовольства внутрішнього виробництва та готовності стабільно забезпечувати внутрішній ринок продовольством в необхідних обсягах.

Водночас у Мінекономіки підкреслили наявність об’єктивних факторів зростання цін на продукти через ріст цін на сировину у всьому світі. Зокрема, йдеться про зростання ціна на пшеницю на 60 %, а на соняшник – на 120 %:

"Цей факт росту цін у світі, з іншого боку, можна розглядати як позитивний для українських виробників, чия продукція експортується по світовим цінам".

В уряді запевнили, що вдаватимуться до заходів для попередження значних цінових коливань на ринках продовольчих товарів. 

"Для збереження цінової стабільності на соціально значущі товари Міністерство здійснює моніторинг цін на продукти та веде постійний діалог з ретейлерами та виробниками", – зазначив очільник Мінекономіки Ігор Петрашко.

Учасники ринку запевнили, що вони вживатимуть усіх необхідних заходів, спрямованих на стабілізацію цін продовольчих товарів соціального сегменту.

До соціально значущих товарів належать: крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5 % (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна негазована, масло вершкове жирністю 72,5 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів