Поділитись:

Директор ЖЕКу хоче, щоб лучани платили за ремонт будинків більше

П'ятниця, 09 квітня 2021, 18:20
Директор ЖЕКу хоче, щоб лучани платили за ремонт будинків більше

Луцький управлінець, директор ЖКП №7 Микола Грабарчук впевнений, що масштабні ремонтні роботи у багатоквартирних будинках Луцька треба робити на умовах співфінансування із мешканцями. Бо тоді, коли люди дають на ремонт гроші зі своєї кишені, вони більше цінують результати роботи. 

Таку думку комунальник озвучив під час зустрічі керівників управлінських компаній із депутатами Луцькради, яку організувала фракція Громадянського Руху "СВІДОМІ" у п'ятницю, 9 квітня. 

Так, Микола Грабарчук переконаний, що окрім оплати згідно тарифу за управління будинком, мешканці повинні брати фінансову участь у масштабних ремонтах, формуючи у будинку спеціальний ремонтний фонд. Таким чином, вважає він, люди почнуть усвідомлювати себе власниками будівлі, і нести відповідальність за спільне майно. 

"В мене завжди йде принцип співфінансування, тому що, по-перше, вартість усіх робіт дуже значна, і по-друге, є чисто психологічна річ. Людина, яка вкладає гроші в мережі, вкладає в ремонт, вона тоді задумується: а я ж витяг це зі свого гаманця. Треба це співфінансування, щоб людина розуміла, що майно належить їй. І чим більше коштів вкладається в будинок, чим кращий будинок, тим більша вартість житла", – підсумовує комунальник. 

Нагадаємо, під час зустрічі із депутатами Луцькради керівники управляючих компаній прозвітували про перші результати роботи у новому форматі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів