Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 7 квітня

Середа, 07 квітня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 7 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у середу, 7 квітня, найбільше читав про:

Про жорстке затримання пасажирів

У Луцьку патрульні зупинили автобус «Луцьк – Личани», який перевозив занадто багато, на погляд правоохоронців, пасажирів. Це сталось у вівторок ввечері, повідомили ІА «Конкурент» в патрульній поліції Волині. 

За словами поліцейських, пасажири порушували вимоги карантинних норм. Крім того, водій не пред’явив поліцейським свідоцтво про реєстрацію  транспортного засобу. 

Як наслідок, патрульні затримали 41-річних чоловіка і жінку та доставили їх до Луцького районного управління поліції для складання адміністративних матеріалів відповідно до вчинення правопорушень.

Затримані запевнили, що оскаржуватимуть протоколи. 

До речі, сьогодні працівники Державної служби України з безпеки на транспорті разом із контролерами КП «Луцьке підприємство електротранспорту» вперше долучилися до контролю оплати проїзду електронним квитком у громадському транспорті. Владі міста дуже не подобається те, що значна кількість пасажирів продовжує розраховуватися за проїзд готівкою, тож у міськраді нагадали: оплата проїзду у міському громадському транспорті відбувається винятково з використанням засобів електронної оплати проїзду – електронного квитка, додатка CityCard, засобів Paypass банківської картки, ApplePay чи Gpay. Штраф за безквитковий проїзд у Луцьку становить 120 грн на автобусних маршрутах та 80 грн на маршрутах тролейбусних.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 7 квітня

Про перебіг пандемії

Очільник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар поділився власною думкою про можливе закінчення пандемії. У коментарі журналістам ІА «Конкурент» керівник медзакладу розповів, що попри поширену думку, ніби зараз у нас третя хвиля коронавірусу, він вважає, що це всього лиш друга.

Олександр Дудар впевнений, що колись світ поборе коронавірус, але для цього потрібний спільний підхід багатьох країн у боротьбі з пандемією. 

«Ми мусимо це побороти, ми з цим впораємося, але про тривалість цього всього можна буде говорити у жовтні-листопаді цього року», – сказав, зокрема, він.

Як стало відомо «Конкуренту», у луцьких лікарнях побільшало важких хворих на коронавірус, яким потрібен кисень. За словами Олександра Дударя, ця проблема вийшла на перший план для ковідних шпиталів

«Боголюбський госпіталь зараз споживає три з половиною тонни рідкого кисню на добу. Дві десятитонні бочки, які є в шпиталі ми заправляємо щотижня», – сказав, зокрема, він.

Про скандальне об'єднання шкіл

Батьки учнів із села Кульчин, що під Луцьком, святкують маленьку перемогу. Скандальне питання про те, що їхня початкова школа стане філією школи у сусідньому Клепачеві, не підтримали і зняли з розгляду виконавчого комітету. Поділ територій нещодавно приєднаних до Луцька громад на мікрорайони і закріплення їх за навчальними закладами у міській раді розглянуть пізніше. Членам виконкому потрібно краще розібратися у проблемі, що виникла. 

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що питання, які стосуються приєднаних громад цього дня знімуть із розгляду, бо їх потрібно краще вивчити. 

Батьки учнів із села Кульчин святкують маленьку перемогу.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 7 квітня

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів