Поділитись:

«З такими трубами бізнес не побудуєш»: «Луцьктепло» нарікає на зношені мережі

Вівторок, 06 квітня 2021, 18:36

80% мереж комунального підприємства "Луцьктепло" зношені, а кожен п'ятий кубометр газу припадає на тепловтрати. 

Про це під час зустрічі із депутатами Луцькради у вівторок, 6 квітня розповів директор ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський. Зустріч ініціювала фракція Громадянського Руху "СВІДОМІ".

Директор підприємства пояснив, що комунікаційні мережі застаріли, і все більше тепла втрачається під час транспортування. Це призводить до колосальних збитків. Як ми повідомляли раніше, нині "Луцьктепло" боргує "Нафтогазу" 192 мільйони гривень. 

"У нас 80% зношених мереж. Від цього нікуди не дінешся. І треба просто шалені кошти, щоб цим мережам дати раду. За підсумками останніх періодів, ми маємо до 20% втрат теплової енергії. Це колосальна цифра. Іншими словами, кожен п'ятий кубометр газу, який ми купуємо, нам не буде відшкодований ніким. Із такими трубами бізнес не побудуєш. 

Однак, мусимо експлуатувати те, що є. Бо сьогодні заміна одного метру труби усередненого діаметру 300 у двохтрубному вимірі на попередньо ізольовані, які дозволяють мінімізувати втрати, вартує 25 тисяч гривень. Замінити 100 метрів коштує орієнтовно 2,5 мільйона гривень. Замінити всі труби для Луцька коштує близько мільярда гривень", – розповів Іван Скорупський. 

За його словами, в середньому, кожного другого дня у Луцьку комунальники змушені усувати якісь аварійні ситуації на тепломережах. 

Сьогодні підприємство міняє сталеві труби на сталеві. Щороку у Луцьку замінюють 3,5 кілометра труб. Це дозволяє безперебійно забезпечити споживачів теплом з якомога меншими наслідками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів