Поділитись:

Луцьк продав котельню на Карбишева і платить за неї оренду: чому

П'ятниця, 12 березня 2021, 10:09

У Луцьку котельня на Карбишева перебуває в оренді, оскільки вона необхідна для забезпечення теплопостачанням окремих мікрорайонів міста. 

Про це йшлося у п'ятницю, 12 березня, під час позачергового засідання Луцької міської ради. 

Так, на сесію винесли проєкт рішення "Про затвердження Програми підтримки ДКП "Луцьктепло" на 2021 рік". Під час обговорення заступниця голови фракції "СВІДОМІ" Алла Надточій запитала у директора підприємства про подальші плани щодо функціонування котельні на Карбишева. 

"Окрім цієї котельні, нема альтернативи, щоб забезпечити Привокзальний мікрорайон теплопостачанням. Після встановлення усіх ІТП, ми зможемо проаналізувати обсяги споживання і це дозволить зробити розрахунки щодо розвитку альтернативного джерела", – відповів Іван Скорупський

Своєю чергою депутатка Алла Доманська поцікавилася, чому котельня на Карбишева перебуває в оренді. Міський голова Ігор Поліщук пояснив, що на початку 2000-х років котельню було відчужено. Це рішення намагалися оскаржити за часів керування містом Богдана Шиби, але безуспішно. 

"Сьогодні ми можемо викупити її назад, але сума буде не підйомною для бюджету. Тому мусимо брати в оренду", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів