Поділитись:

Чому деякі лучани переплачують за опалення

Середа, 17 лютого 2021, 23:03
Чому  деякі лучани переплачують за опалення

Мешканці двох багатоповерхівок у Луцьку розповіли що після встановлення індивідуальних теплових пунктів, замість економії - платять більше.

Йдеться про багатоповерхові будинки за адресами вул. Кравчука,16 та проспект Молоді, 21, - інформує "Суспільне".

"Опалення у нас централізоване, попередні місяці платив я за однушку по кубатурі 500-520, зараз 1020-1100 грн і за чого, які зміни – без поняття", - обурюється житель будинку на вулиці Кравчука Вадим.

Тепловий пункт тут встановили перед початком опалювального сезону.

Чому  деякі лучани переплачують за опалення

Голова ОСББ Олена Пархомчук розповіла: у листопаді мешканці будинку отримали значну економію за опалення: платили 17 гривень за квадратний метр, коли тариф по місту був – 33 гривні. Далі, каже, обладнання перелаштовували - тариф зріс.

"Ми чітко бачимо збільшення використання води, від чого залежить тариф. Робимо висновок, що відбувалися перелаштування. Не маємо туди доступу одноосібно. Відповіді Луцьктепло не надає, ми писали листа", - каже голова ОСББ.

У багатоповерхівці на проспекті Молоді, 21 користуються ІТП другу зиму. Щоб зменшити витрати на тепло утеплили технічні поверхи, але на цифри у платіжках це не вплинуло, - каже місцевий житель Олександр Марчук.

"Тоді казали, що не утеплені технічні поверхи: 5 поверх між дахом і квартирою, а ми питаємо, що торік не було ІТП і було тепло, чому така розбіжність: платимо більше, а тепла не отримуємо", - каже чоловік.

Чому  деякі лучани переплачують за опалення

Його сусідка Софія Ковальчук заплатила за опалення 1,5 тисячі гривень, а пенсію отримує -2 тисячі, розповіла жителька.

Суспільне запитало думку з приводу ситуації з ІТП у експертки з енергоефективності Юлії Саботюк. З її слів теплові пункти, які нині встановлюють за грантові кошти в луцьких багатоповерхівках, потребують подальшого налаштування.

"В Луцьктепло, куди лучани скаржилися на роботу ІТП прийняли рішення призупинити встановлення індивідуальних теплових пунктів. Уже встановлені пункти продовжують налаштовувати", - розповів заступник директора ДКП Луцьктепло Богдан Карачевський.

Наразі в Луцьку вже встановили 83 теплові пункти по програмі модернізації у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, - каже комунальник, до кінця року планували встановити загалом 254 теплові пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів