Поділитись:

Колектори змушуватимуть лучан платити за тепло

Вівторок, 06 квітня 2021, 19:45
Колектори змушуватимуть лучан платити за тепло

Колектори стимулюватимуть лучан платити борги за послуги із теплопостачання. 

Про це під час зустрічі із депутатами Луцькради у вівторок, 6 квітня розповів директор ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський

За словами очільника підприємства, всі споживачі, які є живими, і мають договори з підприємством, мають платити. Станом на сьогодні борг "Луцьктепла" перед "Нафтогазом" становить 192 мільйони гривень. Лучани боргують підприємству 128 мільйонів гривень. Є багато боргів, які лучани не погашають вже понад три роки. В місті є 20 громадян з боргом більше 100 тисяч гривень. 

Колектори змушуватимуть лучан платити за тепло

Іван Скорупський каже, що сьогодні у Верховній Раді розглядають ряд законопроектів, які стимулюють платежі. Зокрема, боржникам пропонують обмежити виїзд за кордон, право керування транспортом і таке інше. Однак, поки відповідних рішень ще немає, підприємство збирається користуватися послугами колекторів. Це, за словами директора, приносить кращі результати. 

Колектори працюватимуть із "Луцьктеплом" згідно з законом України "Про колекторську діяльність", а їх послуги закуповуватимуть через тендери. 

"Колекторська діяльність, як на мене, приносить кращі результати, ніж претензійно-позовна. Ми поки з колектором не працюємо. Але поступово підходимо до тендерних умов і Prozorro, і будемо пропонувати колектору ряд боржників і певну суму. Сьогодні є прийнятий закон про колекторську діяльність, і вся процедура укладення договору, і сама робота колектора буде з дотриманням цього закону. Попередньо ми маємо проінформувати цього споживача, що його заборгованість передаємо на колектора", – розповідає Іван Скорупський. 

Колектори змушуватимуть лучан платити за тепло

"Літо біжить швидко, і населення треба стимулювати. Звичайно, що це не дуже популярні методи. Але наскільки ми маємо інформацію від колектора, це цілком гуманні методи. Ніхто руки не виламував, дверей не палив і так далі", – підсумував очільник "Луцьктепла". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
14 березня 2024
17:18
08 лютого 2024
29 січня 2024
09 січня 2024
08 січня 2024
18 вересня 2023
11:17
02 серпня 2023
01 травня 2023
23 жовтня 2022