Поділитись:

На Київщині від коронавірусу померло подружжя: 11 дітей залишилися сиротами

Середа, 31 березня 2021, 13:03

На Київщині батьки померли від коронавірусу, сиротами залишилися 11 дітей.

Подружжя Родікових було батьками-вихователями у дитячому будинку сімейного типу в селі Липовий Скиток під Києвом. Вони виховували трьох своїх і вісьмох всиновлених дітей, – повідомляє ВВС Україна. 

Володимир розповідав, що колись із дружиною Діаною вони заприсяглися піклуватися не тільки про рідних дітей, а й про тих, хто позбавлений батьківської любові. Так почалася історія багатодітної родини – подружжя Родікових з Макіївки, що на Донбасі.

"Сказати, що було легко – ні, легко не було. Ми притиралися, звикали, сварилися і мирилися, плакали і раділи, наскільки могли підтримували один одного, проходячи важкі і складні часи, поступово ставши міцнішими, сильнішими, ми ставали самодостатніми, ми ставали сім'єю", – розповідав Володимир.

У його Facebook сотні сімейних фото – юрба дітей катається на велосипедах, живуть в наметах на березі моря, разом готують сирники і печуть бісквіти, доглядають за собаками, святкують дні народження, перший дзвоник.

Останнє фото Володимира у Facebook датується 1 березня – поки він спав, доньки заплели йому хвостики.

Ця багатодітна родина пережила багато випробувань. У 2014 році їм довелося тікати від війни з Донбасу.

Володимир розповідав, що "повантажив дітей у бус" і поїхав, залишивши позаду все: будинок, речі. Під Києвом довелося все почати спочатку. В 2017 році вони оселилися у великому просторому будинку в селі Липовий Скиток у Васильківському районі. Почався новий етап у житті родини.

"Я бачила цих дітей, вони були щасливі. Горнулися до мами, гралися з татом. Вони все робили разом – заготовляли закрутки на зиму, пекли торти. Це був такий мурашник, де кожен знав свою роль. Коли сідали пити чай, то один несе чашки, інший – ложки, третій – заварник. Це були класна команда абсолютно щасливих дітей", – розповіла Ірина Горбачова, депутатка Глевахівської ОТ. Вона знала родину Родікових з 2016 року.

До лікарні з діагнозом Covid-19 Діана і Володимир потрапили на початку березня. Після цього на обстеження забрали і дітей. У вісьмох з 11 виявили коронавірус. На відміну від батьків, хвороба у дітей протікала майже безсимптомно, у декого підвищилася температура.

У батьків же були ускладнення. Їх перевели до реанімації. Понад три тижні медики боролися за їхнє життя. Першим помер Володимир Родіков. Діану в критичному стані перевели з Василькова до реанімації Олександрівської лікарні Києва. 29 березня померла і вона.

Зараз діти живуть у центрі реабілітації, з ними працюють психологи. Вони у дуже важкому стані, розповідають місцеві депутати, які опікуються долею родини. Вирішується подальша доля дитячого будинку. Зі слів Горбачової, дім, у якому жила родина, є власністю Калинівські селищної ради, його сім'ї здавали в оренду.

Соціальні працівники, місцеві депутати шукають дітям нових опікунів. Намагаються знайти таких людей, які могли б забрати на виховання всіх дітей разом, щоб вони далі жили у своєму будинку.

Старші діти родини Олександра та Богдан – вже повнолітні. Місцеві депутати розповідають, що, можливо, 20-літня Олександра візьме на виховання своїх 11 молодших братів і сестер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів