Поділитись:

Грип і ГРВІ на Волині: у шести районах перевищений епідпоріг

Вівторок, 30 березня 2021, 10:53
Грип і ГРВІ на Волині: у шести районах перевищений епідпоріг

Минулого тижня у Волинській області тривало зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 805,2 та перевищив епідемічний поріг на 40 %. Рівень захворюваності характеризується як середньої інтенсивності.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у м.Луцьку (на 38 %), Володимир-Волинському (більш як удвічі), Ківерцівському (25 %), Ковельському (11 %), Любешівському (19 %), Луцькому (15 %) та Маневицькому (11 %) районах.

Упродовж останнього тижня в області захворюваність на ГРВІ, в тому числі на коронавірусну інфекцію, зросла на 7 % і становить понад 8 тис. осіб проти 7,8 тис. попереднього тижня.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення. Вона становить 42 % (захворіли понад 3,4 тис.) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня. Стабілізація рівня захворюваності серед дітей можна пов’язати з канікулами в загальноосвітніх закладах.

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовані, переважно це дорослі особи (90 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіли понад 130 тис. волинян – це 13 % населення області.

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявлено. Проте встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів