Поділитись:

Головний санітарний лікар розповів, чи чекати Україні на новий локдаун (відео)

Вівторок, 30 березня 2021, 11:10
Головний санітарний лікар розповів, чи чекати Україні на новий локдаун (відео)

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що поки що истема охорони здоров'я справляється з навантаженням.

Про ймовірність нового локдауну він розповів в ефірі ток-шоу "Свобода слова". 

"Як показують дії Івано-Франківської та Закарпатської областей, є позитивний результат. Проблеми є в Житомирськійй і Чернівецькій областях, які також з Івано-Франківщиною та Закарпаттям заходили в ці карантинні обмеження. У Житомирі, наприклад, захворюваність продовжує зростати, у Чернівецькій області ситуація в останній тиждень стабілізувалося. Тому рішення комісія ТЕБ та НС доручила створити комісію, яка перевірить дотримання карантинних обмежень. Адже скільки ми не будемо ухвалювати "червоний" рівень епідемічної небезпеки на загальному рівні, якщо він не буде виконуватися локально, то результатів не буде. Якщо ми будемо дотримуватися обмежень, то два-три тижні стабілізують ситуацію", – пояснив Віктор Ляшко. 

Санлікар зазначив, що зимовий локдаун у 2021 році був передбачений для одного – посунути і збити хвилю, яку ми прогнозували на лютий 2021 року. Але у лютому піку не було, він зсунувся на кінець місяця і пішов на березень.

"Не можна передачувати, як буде поводитися й мутувати сам вірус. Із цифрами 24 тисячі ми проходимо без загальнодержавного карантину. Система охорони здоров'я зараз не така, як була в березні 2020 року. Ми говоримо, що ми не будемо запроваджувати жорсткі карантинні обмеження, поки система не наблизиться до колапсу", – наголосив Ляшко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів