Поділитись:

Пів мільйона за день: в Італії збільшують темп вакцинації

П'ятниця, 26 березня 2021, 04:12

фото ілюстративне

Уряд Італії планує робити пів мільйона щеплень від COVID-19 за день.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA з посиланням на заяву прем’єра країни Маріо Драгі

"Ми працюємо над тим, щоб компенсувати затримку останніх місяців. У перші тижні березня в середньому за день робили 170 тисяч щеплень – і це більш ніж удвічі більше, ніж середній показник попередніх двох місяців. Наша мета – вийти на темп до пів мільйона щеплень за день", – зазначив глава італійського уряду.

За його словами, такої мети планують досягнути у найближчому майбутньому й цьому мусить посприяти поява четвертої затвердженої в країні вакцини – від фармкомпанії Johnson & Johnson/Janssen, яку розраховують отримати у квітні.

Прем’єр Італії підкреслив, що місцевій владі варто дотримуватися пріоритетів національного плану вакцинації. Адже, як відомо, на заваді темпам вакцинації в країні став не тільки загальноєвропейський дефіцит вакцини через затримку поставок, але й додаткове гальмування у деяких регіонах.

Як повідомлялося, загалом із початку пандемії в Італії виявлено 3 440 862 випадків COVID-19, зокрема 106 339 летальних. Навесні минулого року Італія була однією з найбільш вражених коронавірусом держав Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів