Поділитись:

COVID-19: в Україні запрацювало понад 500 пунктів вакцинації

Вівторок, 23 березня 2021, 00:55
COVID-19: в Україні запрацювало понад 500 пунктів вакцинації

фото ілюстративне

З 22 березня в Україні відкрили 565 пунктів для вакцинації проти коронавірусу. Імунізацію здійснюють вакциною Covishield/AstraZeneca.

Про це інформує пресслужба Центру громадського здоров'я.

 До кампанії імунопрофілактики будуть долучені нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти з вакцинації від COVID-19. Протягом цього етапу планують вакцинувати близько 70 тис. працівників первинної медицини. Найперше – працівників мережі первинної медицини, зокрема сімейних лікарів та їхніх помічників. Вакцинація буде відбуватися у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення. 

"Стаціонарні пункти щеплення будуть працювати в закладах охорони здоров’я. Для організації безпечного вакцинування ці кабінети щеплень обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечені необхідною кількістю доз вакцини. Медики, які в них працюватимуть, пройшли відповідне навчання. У декількох областях такі кабінети працюють у пілотному режимі з 19 березня", – йдеться у повідомленні. 

Як повідомляють у ЦГЗ, із 29 березня відкриють ще більше ніж 2500 пунктів щеплення, які розпочнуть свою роботу в разі надходження нової партії вакцин. З моменту надходження нової партії вакцин розпочнеться запис на вакцинацію людей віком від 80 років, яких також передбачено вакцинувати в другому етапі дорожньої карти. 

"Також з 29 березня запланована вакцинація людей віком від 80 років, які попередньо записалися до листа очікування в додатку Дія або через контакт-центр МОЗ  0 800 60 20 19. 

Нагадаємо, що записатися до списку очікування на вакцинацію людям із пріоритетних груп можна за допомогою застосунку чи порталу Дія або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19. Люди старші за 80 років вже можуть записатися на вакцинацію через сімейних лікарів", – зазначає ЦГЗ.

Наразі в Україні здійснюється імунізація вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, 500 тис. доз якої було закуплено  державним коштом. Ця вакцина ефективна та безпечна. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров’я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Усі щеплення проти COVID-19 є добровільними й безоплатними. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів