Поділитись:

COVID-19: Україна отримала партію вакцини CoronaVac

П'ятниця, 26 березня 2021, 00:56
COVID-19: Україна отримала партію вакцини CoronaVac

фото ілюстративне

До аеропорту Бориспіль прибула перша партія вакцини проти коронавірусу CoronaVac. Виробник -  фармацевтична компанія Китаю Sinovac Biotech. 

Про це повідомляють кореспонденти "Суспільного".

Гендиректорка компанії "Лекхім" Тетяна Печаєва повідомила журналістам, що даними щодо ефективності CoronaVac "дуже багато спекулюють, однак у жодного виробника нині немає конкретних даних".

"Тому що жодне клінічне дослідження ще не досягло останньої стадії, тому ті дані, які ми маємо, а ми ґрунтуємось на останніх даних з Туреччини, де цією вакциною вакцинувалося понад 12 мільйонів осіб, ефективність становить понад 83,5", – заявила Печаєва.

За її словами, виробники "фізично не встигають" виробляти необхідну світові кількість доз, тому й не вийшло доправити до України усі домовлені 700 тисяч доз раніше.

"Але перший крок зроблений. Перша партія прибула. Ми будемо робити все, щоб це було швидше, але, на жаль, не все від нас залежить", – сказала вона.

Печаєва розповіла, що адреса поставки вакцини нині невідома, тому CoronaVac поїде на склад "Лекхім", де у температурному режимі та в інших необхідних для препарату умови буде знаходитися до підтвердження адреси, також вакцина пройде необхідний контроль.

COVID-19: Україна отримала партію вакцини CoronaVac

фото "Суспільного"

Рейс TK 459 "Стамбул-Київ" з першою партією вакцини прибув до аеропорту "Бориспіль". Літак мав сісти о 19:15, однак приземлився раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів