Поділитись:

COVID-19: люди похилого віку все ще у зоні ризику

Середа, 24 березня 2021, 05:34
COVID-19: люди похилого віку все ще у зоні ризику

У МОЗ розповіли, що коронавірус зовсім не "помолодшав" і люди похилого віку досі знаходяться у зоні ризику.

Про це пише "Українська правда.Життя".

Останнім часом почала поширювалася інформація про те, що коронавірусом стали більше хворіти молоді люди, хоча у 2020-му хворіли переважно люди віком 60+.

У МОЗ проаналізували помісячно вікову частку хворих з серпня 2020 року по березень 2021 року. 

COVID-19: люди похилого віку все ще у зоні ризику

Такий же аналіз зробили і по віковій частці померлих з діагнозом "коронавірусна хвороба" і побачили, що в Україні структура захворюваності за віком майже не змінилася.

"Найбільше частка захворівших людей у віковій групі віком 50-59 років та 60 і старше. Водночас останні три місяці бачимо зростання саме у віковій групі 60+" – розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Найбільш критично захворювання перебігає для людей 60+. 75-80% усіх летальних випадків реєструють саме в цій віковій групі. 

COVID-19: люди похилого віку все ще у зоні ризику

"Саме тому ця група є пріоритетною для вакцинації, і їх щеплення розпочнеться відразу після медиків", – повідомив Ляшко.

Дослідження, яку опублікували в журналі The Lancet показало, що вірогідність повторного інфікування COVID-19 вища у віковій групі 65 і старше. 

Перенесена хвороба захищала від повторного інфікування коронавірусом на 80,5%. Водночас серед людей віком від 65 років такий захист був лише у 47,1%.

Нещодавно оприлюднені  результати 3 фази клінічного дослідження вакцини AstraZeneca, яке завершилось в США показують, що у віковій групі 65 років і старше ефективність вакцини становить 80%. 

А загалом вакцина продемонструвала ефективність 79% проти симптоматичного COVID-19  і 100% – проти тяжкого перебігу хвороби і госпіталізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів