Поділитись:

МОЗ планує закупити 8 мільйонів доз COVID-вакцин до кінця року

Четвер, 25 березня 2021, 02:28
МОЗ планує закупити 8 мільйонів доз COVID-вакцин  до кінця року

МОЗ планує до кінця 2021 року закупити 7,89 мільйона доз вакцини від коронавірусу на 4 мільярди гривень для вакцинування 3,95 мільйона осіб.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch, яка проаналізувала бюджетну програму МОЗ "Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" на поточний рік, - пише "Економічна правда"

Інші бюджетні програми МОЗ не передбачають закупівлю вакцини проти COVID-19. 

Середні витрати, закладені в бюджетній програмі на закупівлю вакцини від COVID-19 для однієї особи, становлять 504 гривні. Утім ані виробник, ані назва вакцини, на які розраховують у МОЗ, не зазначені. 

"Наразі неможливо зрозуміти, скільки загалом коштів сплачено з бюджету за вакцину і кому саме, адже така інформація не розкривається МОЗ", – уточнив голова StateWatch Гліб Канєвський.

Станом на кінець березня в Україну доставили лише 500 тис доз індійської вакцини Covishield, ціну на яку в МОЗ не розкривають.  

Нагадаємо, у кінці грудня МОЗ сплатило близько мільярда гривень приватній фірмі "Лекхім" за постачання китайської вакцини CoronaVac, яка досі не поставлена в Україну.  

Раніше StateWatch повідомляла, що вакцина з Китаю має бути поставлена до кінця травня, інакше "Лекхім" поверне мільярд. 

У лютому цього року міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca та Novavax.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів