Поділитись:

Україна переходить до другого етапу вакцинації

П'ятниця, 19 березня 2021, 12:54

Україна перейшла до другого етапу вакцинації, на якому держава вакцинує людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, з наступного тижня почнуть працювати стаціонарні пункти щеплень. 

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, – повідомляє Українська правда.

"Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів", – зазначив Степанов.

Голова МОЗ також повідомив, що на сьогодні в Україні вакциновано 92 713 людей.

До цього часу мобільні бригади приїжджали в лікарні для вакцинації медиків. Також залишками доз вакцинували публічних осіб. 

Нагадаємо: згідно з планом імунізації населення від COVID-19, компанія з вакцинації від коронавірусної хвороби у 2021-2022 році буде проводитися у 5 етапів:

I: січень – квітень 2021 року – люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією COVID-19 (за планом – близько 367 тисяч людей);

II: квітень – червень 2021 року – люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги (близько 2,5 мільйона людей);

III: червень – вересень 2021 року – люди із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави (близько 7,2 мільйона людей);

IV: вересень 2021 – березень 2022 року – люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави (близько 11 мільйонів людей).

V: після реалізації I-IV етапів і в умовах високої доступності вакцин – дорослі від 18 років, які не увійшли до пріоритетних груп (близько 13,1 мільйонів людей).

Передбачалося, що на першому етапі вакцинацію будуть здійснювати мобільні бригади, а надалі вакцинація відбуватиметься в спеціалізованих пунктах щеплень.

Вакцинація є добровільною і для людей із груп ризику безкоштовною. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів