Поділитись:

Вакцину AstraZeneca визнали безпечною для подальшого використання

Четвер, 18 березня 2021, 22:17
Вакцину AstraZeneca визнали безпечною для подальшого використання

фото ілюстративне

Європейське агентство з лікарських засобів все ж визнало вакцину британсько-шведської компанії безпечною для подальшого використання. Після вакцинації преператом AstraZeneca були зафіксовані випадки появи тромбів у пацієнтів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Як повідомила голова ЄМА Емер Кук, комітет з питань безпечності препаратів вирішив, що вакцина є безпечною та ефективною і переваги її використання перевищують будь-які потенційні ризики. 

За її словами, комітет дійшов "чіткого наукового висновку" про те, вакцинація "АстраЗенекою" не збільшує загальний ризик розвитку тромбів. 

Втім, зазначила Емер Кук, з наявних даних "не можна повністю виключити наявність зв’язку між цими випадками [розвитку тромбів] та вакциною", і регулятор продовжить відстежувати такі тенденції – але ще раз наголосила, що вакцину можна вважати безпечною та ефективною для захисту від ризиків, пов’язаних з коронавірусом. 

Керівниця комітету з безпеки вакцин Сабін Штраус сказала, що експерти не побачили проблем із якістю вакцини чи якоїсь окремої партії. 

За її словами, ризик розвитку тромбів не є вищим після вакцинації, ніж за її відсутності, і ті випадки, які змусили деякі країни призупинити використання, були надзвичайно рідкісними - враховуючи, що вакциною зробили вже понад 20 млн щеплень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів