Поділитись:

У МОЗ пояснили, чи може вакцина проти COVID спричинити захворювання

Середа, 17 березня 2021, 18:48
У МОЗ пояснили, чи може вакцина проти COVID спричинити захворювання

У МОЗ пояснили, чи може вакцина проти COVID-19 спричинити захворювання.

Інформацію опублікували на сторінці міністерства у фейсбуці. 

Там запевнили: вакцина не може спричинити захворювання, однак існує ймовірність того, що ви отримаєте першу дозу вакцини вже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинулись. Або ж інфікуєтесь та захворієте після проведення вакцинації.

Організм після щеплення напрацьовує імунітет щонайменше три тижні. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76 % з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

Навіть через три тижні після введення другої дози вакцини існує невелика вирогідність того, що ви все одно захворієте. Але в цьому випадку ви наймовірніше перенесете захворювання легко і без ускладнень.

Загальна слабкість або підвищення температури − це звичайна реакція на вакцину проти COVID-19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації.

Проте якщо у вас з’явились характерні симптоми захворювання на COVID-19: висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку – слід звернутися до лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів