Поділитись:

208 мільйонів та суперечка депутатів: затвердили програму підтримки "Луцьктепла"

П'ятниця, 12 березня 2021, 12:30

Депутати затвердили Програму підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2021 рік. Підприємству планують спрямувати 208,7 мільйонів гривень. 

Відповідне рішення ухвалили у п'ятницю, 12 березня, під час позачергового сесійного засідання. 

Зі слів директора "Луцьктепла" Івана Скорупського кошти підуть на погашення кредитних зобов'язань та сплати внеску по кредитній угоді з Євробанком, видатки на погашення заборгованості за Мировою Угодою між ТОВ «Тепелен», сплату за оренду котельні на Карбишева, сплату коштів по енергетичному блоці. Також буде здійснена реконструкція теплових мереж, створено геоінформаційну систему централізованого теплопостачання. 

Керівник додав, що терміновість прийняття програми підтримки пов’язана із тим, що, згідно з вимогами кредитного договору з Європейським банком від 2015 року, є зобов’язання сплачувати кошти за використання кредиту двома платежами: 15 березня та 15 вересня щороку. Разом із цим він зазначив, що наразі програма не отримала висновок від Антимонопольного комітету. 

"Антимонопольний комітет працює дуже повільно. І це стосується не лише програми підтримки «Луцьктепла», а й «Луцькспецкомунтрансу». Сьогодні у нас є виділені кошти на купівлю сміттєвозів, але ми не можемо їх купити – антимонопольний комітет не погоджує цю елементарну програму. Але ці підприємства є природними монополістами. Наше законодавство, замість того, щоб дозволити людям займатися їх прямими обов’язками, змушує вимолювати погодити програму підтримки.

До 15 березня ми повинні здійснити платіж у сумі 16 мільйонів гривень. Якщо цього не зробити, буде пеня і штрафні санкції. А в кредитній історії міської ради та ДКП «Луцьктепло» з’явиться запис про невиконання обов’язків, що негативно впливатиме на подальше отримання грантових та міжнародних кредитів", – прокоментував ситуацію міський голова Ігор Поліщук

Своєю чергою "Громадянський Рух "СВІДОМІ" запропонував розділити програму на дві частини та проголосувати сьогодні за ту, з якою буде вилучено усі статті видатків, окрім кредитних зобов'язань. 

"Наша фракція сьогодні готова підтримати Програму підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2021 рік, але лише в частині виконання зобов’язань перед нашими міжнародними партнерами, а саме Європейським банком реконструкції та розвитку", – сказав лідер "СВІДОМИХ" у міськраді Тарас Шкітер.

Зміну від "СВІДОМИХ" підтримала "Європейська солідарність", проте більшість депутатів вирішили проголосувати за програму в цілому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів