Поділитись:

МОН створить онлайн-курси для навчання: яких спеціалістів навчатимуть

П'ятниця, 12 березня 2021, 06:55
МОН створить онлайн-курси для навчання: яких спеціалістів навчатимуть

До кінця року заклади профосвіти отримають 4 онлайн-курси для навчання учнів найбільш популярних професій.Також готують окремий посібник з організації змішаного навчання для викладачів профтехів.

Про це повідомили на сайті МОН.

Він має дати їм більше ідей щодо того, як пояснювати матеріал, перевіряти домашні завдання та, що дуже важливо у профосвіті, викладати практичну частину. 

Отже, йдеться про розроблення курсів за такими професіями:

  • Кухар;
  • Кравець;
  • Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;
  • Майстер з діагностики та налагодження електроустаткування автомобілів.

Розроблення курсів відбувається за підтримки Міжнародної організації праці. Вже зараз експерти готують структуру курсів, теми, типи завдань для оцінювання та інше. Планується, що курси будуть побудовані за модульним підходом. Тобто якщо учень захоче повторити тему або повернутися до конкретного завдання, він зможе швидко знайти його у відповідному блоці.

“Ми намагаємось залучити якомога більше партнерів до розроблення онлайн-матеріалів. Адже є чітка тенденція в переході навчання до онлайн-формату, і тут потрібно забезпечувати учнів якісним контентом. Окрім цього, важливою перевагою професійної освіти є її гнучкість та швидка реакція на запити ринку праці. Тож якщо доросла людина захоче змінити фах або підвищити кваліфікацію за робочою професією, ці онлайн-курси стануть їй у пригоді”, – зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів