Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 10 березня

Середа, 10 березня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 10 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини за середу, 10 березня.

Про луцькі маршрутки, тролейбуси, «розумні» зупинки і Сіті Кард

Автобусні маршрути №2, №10, №11 і №12 пропонують віддати Луцькому підприємству електротранспорту. Розробники стратегії – фахівці Луцького НТУ – переконані, що це дозволить перевозити одночасно більшу кількість пасажирів, а також суттєво знизить кількість викидів в атмосферу. Представник перевізника «Санрайз» Микола Голєв назвав цю ідею «знищенням» їхнього підприємства. 

Доцент кафедри автомобілів та транспортних технологій ЛНТУ Валерій Дембіцький повідомив, що 85 % луцьких тролейбусів вичерпали свій ресурс

«У нас лише 15% тролейбусів віком до 10 років. І це з урахуванням нових 10 тролейбусів, які цього року отримало ЛПЕ. Ресурс тролейбуса становить 10-15 років, і в нас лише 15% тролейбусів – із невідпрацьованим ресурсом», – заявив він.

Біля ЦУМу розмалювали "розумну" зупинку, яку встановили в січні цього року. Як з'ясувалося, зупинка дійсно виявилася розумнішою за двох хлопців, які це зробили: вони потрапили у поле зору камери на зупинці. Лучан просять впізнати вандалів і повідомити про них правоохоронцям.

Заступниця директора ТзоВ «Сіті Кард Систем» Інна Артемчук повідомила, чому термінали відсутні у зручних для пасажирів місцях.

«В нас можуть дозволити лавочку викинути в річку. Ми переживали, щоб такого ж не відбувалося з терміналами. Тому вибирали місця, де є відеонагляд», – пояснила вона. 

Про 100 днів "СВІДОМИХ" у Луцькраді

Упродовж перших ста днів каденції фракція "Громадянський Рух "СВІДОМІ" була активною і працювала над ключовими пріоритетами, озвученими лідером команди Андрієм Покровським перед початком роботи нової міської ради. Про це розповів депутат Луцької міської ради, голова фракції "Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер.

Про те, що ексдепутата Луцькради позбавили прав в останній момент

Колишнього депутата Луцької міської ради Сергія Булу покарали за водіння у нетверезому стані. Його зловили п'яним за кермом ще 28 листопада минулого року. Ексдепутат і його адвокати довго відтягували розгляд справи, адже, за законом, строк давності для притягнення до адмінвідповідальності  становить 3 місяці з моменту вчинення порушення. 

Про те, як луцький двір тоне у болоті

Мешканці будинку № 10 на проспекті Грушевського кажуть, що після дощу і танення снігу тут утворюються величезні калюжі, у двір відмовляються заїжджати таксі й навіть «швидка», що вже казати за мам з візочками.  

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів