Поділитись:

Волинські працедавці перерахували 818 мільйонів гривень єдиного внеску

Середа, 10 березня 2021, 17:11

За підсумками січня-лютого 2021 року волинські страхувальники перерахували на соціальні потреби 817,9 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таким чином надходження єдиного внеску в області на 93,6 мільйона гривень перевищили минулорічні показники. Про це інформує пресслужба ГУ ДПС у Волинській області. 

У податковій службі краю зауважують, що ріст надходжень єдиного внеску свідчить про відповідальну позицію волинських працедавців та якісний процес адміністрування ЄСВ фахівцями ДПС.

«Життя в умовах пандемії COVID-19 – не привід уникати виконання своїх зобов’язань перед суспільством. Тим паче, що держава передбачила підтримку найбільш вразливим представникам мікробізнесу. Щиро дякуємо тим працедавцям, які дбають про інтереси держави та своїх найманих працівників, і водночас застерігаємо від використання праці трудових нелегалів тих роботодавців, які шляхом не оформлення трудових відносин прагнуть мінімізувати податки», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що фахівці податкової служби максимально уважно аналізують подану страхувальниками звітність з тим, щоб виявити потенційні бюджетні втрати.

«Особливо наголошуємо: неповна оплата праці – це не лише бюджетні втрати, що не дозволяють державі повною мірою виконувати свої зобов’язання. Громадянин, котрий погоджується працювати за таких умов, втрачає соціальну підтримку держави. Тому просимо найманих працівників врахувати, що на виплату лікарняних та гідну пенсію можуть розраховувати лише ті, які мають офіційне робоче місце», – зазначила Світлана Савчук.

Водночас у податковій службі Волині сподіваються на більш активну роботу комісій з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення при органах місцевого самоврядування, до повноважень яких входить виявлення незареєстрованих найманих працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів