Поділитись:

Операція «Спирт»: на Волині накрили підпільний алкоцех (фото)

Четвер, 04 березня 2021, 14:54

Податкова міліція Волині викрила підпільний цех з виробництва алкогольних напоїв та місця реалізації фальсифікату.

Протягом поточного тижня в рамках операції «Спирт» податківці під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили діяльність підпільного алкоцеху та виявила місця реалізації фальсифікату, в тому числі через інтернет, інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Так, в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ст. ст.  199, 204 КК України, у місті Рожище був проведений санкціонований обшук за адресою проживання місцевого мешканця, який організував виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв. Підпільний цех чоловік обладнав в одному з приміщень власного обійстя.

Виготовлена таким чином горілчана і коньячна продукція розливалася у скляну тару, яка обклеювалася етикетками під виглядом офіційних виробників та маркувалась марками акцизного податку з явними ознаками підробки.

Також в приміщенні алкоцеху виявили марки акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для  виготовлення фальсифікату, порожню тару, корки, етикетки, спиртометр, шланги, лійки, а також есенції, які додавались у алкогольні напої.

Крім того, в Камінь-Каширському районі в ході проведення слідчих дій податківці виявили місця, де незаконно зберігали та реалізовували алкогольні напої й сигарети без марок акцизного податку встановленого зразка. 

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено 170 літрів рідини з характерним запахом спирту, 450 літрів підготовлених до реалізації алкогольних напоїв та понад 2,5 тисячі пачок тютюнових виробів. Орієнтовна вартість вилученого підакцизу становить близько 300 тисяч гривень. 

Також у правопорушників вилучили готівкові кошти, отримані від незаконної реалізації товарів підакцизної групи, в сумі близько 600 тисяч гривень.

Слідство встановило, що реалізація незаконно виготовленої підакцизної продукції здійснювалась через спільноту у Viber, де правопорушник розміщав інформацію про асортимент та ціни. Крім того, частина товарів продавалася через дрібні торгові точки області.  

Наразі проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів