Поділитись:

Операція «Спирт»: у Луцьку «накрили» склад горілки, коньяку і сигарет (фото)

П'ятниця, 05 лютого 2021, 15:00
Операція «Спирт»: у Луцьку «накрили» склад горілки, коньяку і сигарет (фото)

Податкова міліція Волині розпочала проведення заходів в рамках операції «Спирт».

Про це повідомила пресслужба ГУ ДФС у Волинській області.

В рамках операції «Спирт», яка розпочалася 1 лютого поточного року, податкова міліція Волині виявила два факти незаконного зберігання та реалізації товарів акцизної групи.

В одному з гаражних кооперативів Луцька правоохоронці виявили склад фальсифікованого алкоголю під виглядом відомих торгових марок вітчизняного виробництва. В гаражі зберігалось 300 літрів спирту, понад 300 пляшок горілки та коньяку з «акцизками» з явними ознаками підробки. Крім того, правоохоронці виявили понад 900 пачок сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка.

За наявною інформацією цю партію алкоголю, спирту та тютюнових виробів правопорушник планував реалізовувати в торговельний та розважальних закладах Луцька та області.

Операція «Спирт»: у Луцьку «накрили» склад горілки, коньяку і сигарет (фото)Операція «Спирт»: у Луцьку «накрили» склад горілки, коньяку і сигарет (фото)

Крім того, в одному з сіл Локачинського району податківці виявили магазин, де здійснювали реалізацію підакцизних товарів без жодних дозвільних документів, всупереч Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напої, тютюнових виробів та пального». 

За попередніми підрахунками, загальна сума вилучених товарів акцизної групи становить 200 тисяч гривень.  

Операція «Спирт»: у Луцьку «накрили» склад горілки, коньяку і сигарет (фото)

Відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст.177-2 КУпАП (виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів).

У ГУ ДФС у Волинській області попереджають, що триває проведення операції «Спирт», а тому наголошують на дотриманні вимог законодавства щодо обігу підакцизних товарів. 

У зв’язку з цим працівники податкової міліції в  посиленому режимі відпрацьовують ринок підакцизу. Небайдужих громадян просять інформувати про відомі їм факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів  за телефоном: 0332 777 102.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів