Поділитись:

У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до "Лісової пісні"

Вівторок, 02 березня 2021, 22:17
У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»

На центральній вулиці в Луцьку – міні-виставка ілюстрацій художниці Софії Каффи-Корбут до драми-феєрії Лесі Українки.

Про це зазначили на офіційному сайті Луцької міської ради.

З нагоди відзначення 150 річниці від дня народження Лесі Українки, а також 110 річниці з часу написання “Лісової пісні”, управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради було підготовлено та встановлено галерею просто неба ілюстрацій художниці Софії Караффи-Корбут до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Українська художниця, яка творила в техніках кераміки, живопису, вітражу, і все ж, найповніше проявила себе у графіці – станковій, чорно-білій і кольоровій ліногравюрах та ілюстраціях до книжок. Протягом 1961-2001 років вийшло у світ 60 книжок з її ілюстраціями тиражем майже 7 млн примірників.

Феномен творчої особистості Софії Караффи-Корбут досконало розкрився в ілюстраціях до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Над ними мисткиня трудилася чотири роки. Книга «Лісова пісня з ілюстраціями художниці» вийшла уже після її смерті.

Зараз оригінали цих ілюстрацій зберігаються у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, філіалі Волинського краєзнавчого музею.

Галерея знаходиться на вулиці Лесі Українки та триватиме протягом місяця.

У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»У Луцьку на вулиці Лесі Українки встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів