Поділитись:

В сторону Криму запустили український прапор з посланнями

Понеділок, 01 березня 2021, 01:57
В сторону Криму запустили український прапор з посланнями

У Херсонській області на адмінкордоні українські  активісти запустили в сторону окупованого Криму прапор України з посланнями для кримчан.

Про це пишуть «Крим.Реалії», вказуючи, що акція присвячена Дню спротиву окупації Криму та міста Севастополя.

Один із координаторів акції Ісмаїл Рамазанов розповів, що прапор до цього на кілька днів розмістили в «Кримському домі» в Києві. Всі охочі приходили й писали побажання і звернення до кримчан, які продовжують жити на території півострова.

«Діти писали: «Крим – Україна», «Крим буде Україна». До мене зверталися з Туреччини, з Латвії представники нашої діаспори для того, щоб від них теж були підписи на цьому прапорі. Цей прапор буде об’єднувати не тільки кримчан навколо проблем Криму, а й усіх українців. Це надихає нас на подальшу боротьбу за повне звільнення й деокупацію Криму і за звільнення всіх політв’язнів», – зазначив Ісмаїл Рамазанов.

За його словами, на прапорі свої звернення також написали керівники Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров й Ільмі Умеров.

У вівторок прапор принесли до будівлі Верховної Ради, щоб на ньому могли написати повідомлення і народні депутати.

Прапор розміром 20 на 6 метрів пошила переселенка і волонтерка з Краматорська Оксана Муравльова.

Прапор запустили до Криму на повітряних кулях із Каланчака.

Напередодні повідомлялося, що до Дня спротиву окупації Криму і Севастополя, який відзначається 26 лютого, українські волонтери розкидали над півостровом, зокрема над містом Армянськ, близько трьох тисяч патріотичних листівок.

26 лютого на адмінкордоні півострова з Херсонською областю також розгорнули український і кримськотатарський прапори.

Один з останніх запусків 20-метрового прапора з Херсонської області до Криму був в грудні минулого року. Акція була присвячена Дню Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський в День спротиву окупації Криму 26 лютого видав указ, яким, зокрема, доручив РНБО України підготувати стратегію деокупації півострова.

Більшість західних країн опублікували заяви з невизнанням російської анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів