Поділитись:

В Україні створять Центр фіксації порушень прав людини в Криму

Понеділок, 09 листопада 2020, 00:03

В Україні створять центр фіксації порушень прав людини в Криму за ініціативи  міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це  повідоми голова відомства, віцепрем'єр-міністр України Олексій Резніков,  - пише "Радіо Свобода".

«Ми створюємо центр фіксації порушень прав людини. Це саме під «парасолькою» мого міністерства, разом із ГПУ, яка займається фіксацією злочинів. Але є й інші види порушення прав людини, які не є злочинами в розумінні Кримінального кодексу. Все це накопичується. Це буде база даних, якою потім можна буде скористатися, як тільки перше ж вікно можливостей відкриється. Люди зможуть подаватися, позиватися з усіма міжнародними судовими інстанціями для того, щоб компенсувати порушення їхніх прав. І будь-яке порушення, починаючи з того, що наших дітей призивають в армію іноземної держави, а вони не мають права цього робити, це вже порушення гуманітарного права. Таких багато випадків. Ми все це фіксуємо», – сказав Резніков.

Раніше у вівторок, 3 листопада, на полях 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку заступник голови МЗС України Еміне Джеппар закликала міжнародну спільноту посилити спільні дії щодо захисту прав людини в анексованому Росією Криму.

Влада України, Меджліс кримськотатарського народу і правозахисні організації регулярно говорять про переслідування і порушення прав людини у Криму. Хоча в Кремлі це постійно заперечують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів