Поділитись:

Для кримчан створили бота в Telegram

Четвер, 10 вересня 2020, 06:12
Для кримчан створили бота в Telegram

Для жителів тимчасово окупованого Криму створили бота, що зможе консультувати кримчан про адміністративні та соціальні послуги.

Бот був створений спільно з представництвом президента в Криму, правозахисною організацією «КримSOS» і Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Про це пише "Бабель"

Бот в режимі 24/7 відповідатиме на найпоширеніші запитання, такі як оформлення паспорта громадянина України, свідоцтва про народження і смерті на окупованій території, порядок перетину КПВВ і так далі.

«І це – зі зразками документів для заповнення та можливістю записатися в чергу на подачу документів [...]. Перелік актуальних питань, на які можна буде отримати відповіді, доповнюватиметься», — додали в Офісі Президента.

Представництво президента спільно з кількома міністерствами також працює над впровадженням онлайн-послуг для жителів Криму.

Зараз вже працює електронна черга для подачі документів на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації з сімейним лікарем. Паралельно триває робота щодо подачі в онлайн-режимі документів на реєстрацію шлюбу, онлайн-нотаріату, документів на проїзд на тимчасово окуповану територію для іноземців та документів для реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень. Також триває розробка подачі документів онлайн в установи вищої освіти для дітей з Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів