Поділитись:

У громаді на Волині підтопило майже 20 тисяч угідь (відео)

П'ятниця, 26 лютого 2021, 22:04
У громаді на Волині підтопило майже 20 тисяч угідь (відео)

Майже 20 тисяч сільськогосподарських угідь нині підтоплені у Любешівській територіальній громаді. Такі наслідки зимового паводка.

Про це розповів Суспільному керівник дільниці Регіонального офісу водних ресурсів Віктор Крисько.

Нині рівень води в річці Стохід 244 сантиметри. Підтоплення відбувається вже при рівні 230 сантиметрів, каже фахівчиня метеостанції "Любешів" Ніна Корицька. У річці Прип’ять вода теж вийшла на заплаву.

В Регіональному офісі водних ресурсів кажуть: цього року весняну повінь очікують на території колишніх Ратнівського, Камінь-Каширського і Любешівського районів та на річці Стир поблизу Луцька.

Дамба, яку звели декілька років тому у Любешові, частково проблему з підтопленням вирішила. Але у зв’язку з тим, що цьогоріч багато снігу випало, то землі розміщені на осушених системах підтоплює.

Суспільне побувало у підтопленій громаді. Деякі з жителів розповіли: бояться, що вода з дня на день дістанеться до хат.

Як розповів заступник Любешівського селищного голови Володимир Сергійчук, жителі громади цього року ще не зверталися в селищну раду за допомогою через підтоплення. Торік в громаді під час літнього паводка за компенсацією звернулося 12 жителів села Ветли, які отримали майже по три тисячі гривень.

У гідрометеоцентрі повідомляють про паводки через відлигу та опади. Зокрема, 26 лютого – 1 березня у Волинській області – жовтий рівень небезпеки, очікується затоплення присадибних дiлянок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів