Поділитись:

У Ратнівському районі хвилюються через ймовірні підтоплення

Понеділок, 22 лютого 2021, 14:02
У Ратнівському районі хвилюються через ймовірні підтоплення

До  депутата Волинської обласної ради попередньо звернувся голова Ратнівської селищної ради щодо запобігання підтоплень земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомили в пресслужбі облради. 

Із його слів, у червні 2020 року на території Здомишельської сільської ради, яка вже увійшла до складу теперішньої Ратнівської селищної ради Ковельського району, випала значна кількість опадів, яка спричинила збитки як населенню, так і господарюючим суб’єктам громади. За лютий місяць 2021 року уже спостерігаємо значні снігові опади, які в період танення стануть не меншою проблемою для цих та інших територій. У зв’язку з цим голова просить допомогти в запобіганні та усуненні подальших підтоплень, затоплень на зазначених землях шляхом очистки бічних магістральних каналів річки Прип’ять М-16, М-18, які перебувають на державному балансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, а також внутрішньо-господарські меліоративні канали К-16-1, К-16-2, К-16-3, К-16-4, К-16-5, К-18-1, які були введені в експлуатацію державним управлінням водного господарства Ратнівського району Волинської області в 1977 році. Очистка, ремонт гідроспоруд та дамб вище перерахованих каналів не проводилася з дня введення в експлуатацію, що не дає можливості пропускати дощові та паводкові води у річку Прип’ять.

Такий стан каналів не дає можливості вести господарську діяльність як одноосібникам так і СФГ «Пролісок» на належному технологічному рівні допустимому на меліорованих землях та ефективно і в повному обсязі сплачувати податки до державного бюджету. Орієнтовна вартість ремонту вище зазначених меліоративних каналів протяжністю 19,438 км, становить 777,520 тис. грн.

Відтак голова селищнох ради просять передбачити в обласному бюджеті чи залучити кошти з резервного фонду області, аби допомогти в запобіганні та усуненні подальших підтоплень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів