Поділитись:

Блокування понад 400 сайтів: кримінальну справу закрили

Четвер, 25 лютого 2021, 16:25
Блокування понад 400 сайтів: кримінальну справу закрили

Правоохоронці закрили кримінальне провадження у справі, за якою суд вирішив заблокувати доступ до 426 інтернет-ресурсів.

Про це пише Українська правда.

Як повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець,  25 лютого процесуальним керівником ухвалене рішення про закриття вказаного кримінального провадження та одночасно – про скасування арешту на майнові права інтелектуальної власності.

Крім того, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування  у зв’язку з діями службових осіб Голосіївського управління поліції під час розслідування цього провадження.

Максимець наголосила, що прокурор не брав участі у засіданні Голосіївського суду, не був повідомлений про його проведення та не отримував ухвалу.

Своєю чергою заступник очільника МВС Антон Геращенко написав у Facebook розлогий пост, у якому зазначив, що позивачем у цій справі є громадянин Олександр Пан, якому, мовляв, "дуже не подобалося те, що про нього писали на різних інтернет-сайтах в різний час, називаючи його шахраєм та пройдисвітом, а також називаючи його іншими неприємними епітетами".

17 грудня 2020 року Олександр Пан звернувся в поліцію зі скаргою на нібито скоєні проти нього шахрайські дії.

Поліція після реформи кримінально-процесуального законодавства зобов'язана за статтею 214 КПК реєструвати будь-які заяви про вчинення кримінального правопорушення, зазначає Геращенко.

Потім Пан і його адвокати звернулися до Голосіївського районного суду з вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час щось про нього писали.

Автоматична система розподілу справ розподілила справу на суддю Катерину Григорівну Плахотнюк.

Суддя Плахотнюк 4 лютого 2021 року винесла рішення про визнання 426 інтернет-сайтів, які розміщували вказані вище матеріали, такими, що принижують честь і гідність О. Пана, тобто "знаряддям злочину", та наклала на них арешт.

Далі, зі слів Геращенка, необґрунтоване рішення суду направили слідчому поліції, а також до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Заступник Авакова стверджує, що "ніяких реальних дій, які б нанесли шкоди власникам інтернет-ресурсів нанесено не було".

Поліція, мовляв, уже відкликала свій супровідний лист до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Нагадаємо: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації повідомила, що в Україні закриють доступ до 426 інтернет-порталів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
07 березня 2024
25 лютого 2024
13:38
24 лютого 2024
19 лютого 2024
11 лютого 2024
10 лютого 2024
20 січня 2024
10 січня 2024