Поділитись:

На Стоході прорубали лунки, щоб риба дихала (фото)

Субота, 20 лютого 2021, 13:39

На річці Стохід провели заходи, спрямовані на покращення умов зимівлі риби.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

18 лютого державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з громадськістю провели заходи для попередження явищ задухи риби на річці Стохід в межах Любешівської територіальної громади. Зокрема, ближче до берега прорубали ополонки та виставили сніпки з очерету, щоб лунки не замерзали і так  забезпечувався приплив кисню у воду.

Волинський рибпатруль упродовж усього зимового періоду проводиться моніторинг умов зимівлі водних біоресурсів. На водоймах, найбільш схильних до виникнення явищ задухи, спільно з громадськими інспекторами проводяться роботи з їх попередження, регулярно відбираються зразки води задля контролю рівня кисню з різних ділянок водойм.

Рибалок закликають до самостійного проведення робіт з попередження загибелі риб. У разі виявлення передумов виникнення задухи – просять повідомляти на телефон "гарячої лінії" відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

При виникненні явищ задухи першими в ополонках з’являються водні комахи, а за ними підпливають найбільш вимогливі до вмісту розчиненого у воді кисню риби: судаки, окуні, йоржі, далі – плітки, лящі, коропи, останніми – карасі та лини. В цей час потрібно негайно проводити аерацію води. Найпоширенішим та найпростішим методом попередження явищ задухи є прорубування ополонок та встановлення в них гілля і очерету для забезпечення проходження у водойму атмосферного кисню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів