Поділитись:

Плітка в сітках і рак: на Волині рибалки нашкодили на понад 14 тисяч гривень

Четвер, 11 лютого 2021, 08:17
Плітка в сітках і рак: на Волині рибалки нашкодили на понад 14 тисяч гривень

фото ілюстративне

У період з 1 до 31 січня 2021 року державні інспектори Волинського рибпатруля провели 35 рибоохоронних рейдів та викрили 168 порушень природоохоронного законодавства, з яких 21 – грубих (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Також склали 130 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), два – за ст. 188-5 КУпАП та один – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформили 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

«За даний період на порушників накладено 7344 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 14 376 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 85 кг водних біоресурсів, з яких 6 кг – на ринках та 13 кг – за актами безхазяйного майна. Також вилучено 18 од. заборонених знарядь лову та ще 53 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 25 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Плітка в сітках і рак: на Волині рибалки нашкодили на понад 14 тисяч гривень

Так, 3 січня в гідрологічному заказнику «Холопичівський» Локачинського району двоє громадян сітками ловили рибу. Вони встигли впіймати 36 пліток, завдавши шкоди на 5400 грн.

На осіб склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

А 6 січня під час рибоохоронного рейду на заплаві р. Стир у Луцьку викрито громадянина, який за допомогою сітного знаряддя встиг виловити 3 плітки і рака. Рибу й рака випустили у воду. На порушника склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду, заборонене знаряддя вилучили.

10 січня під час обстеження р. Стохід в межах с. Нові Березичі Любешівського району знайшли безгосподарське майно. З водойми вилучили 8 риболовецьких сіток, загальною довжиною 400 метрів. У сітках знаходилися 10 пліток, яких в живому стані повернули у водне середовище. Попереджено збитків на суму 850 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів