Поділитись:

«Місто для людей» прокоментувало ситуацію з бурульками у Луцьку

П'ятниця, 19 лютого 2021, 16:30
«Місто для людей» прокоментувало ситуацію з бурульками у Луцьку

фото ілюстративне

Збивання бурульок з покрівель будинків не закладене у вартість послуг з обслуговування керуючою компанією «Місто для людей» в Луцьку, проте робота з усунення наслідків негоди виконувалася.

Про це йдеться у поясненні керуючої компанії «Місто для людей» в Луцьку.

У Луцьку мешканці багатоквартирних будинків, які уклали договори з управлінською компанією «Місто для людей», нарікають на її бездіяльність і змушені усувати наслідки негоди власними силами. Про це розповіла депутатка від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій.

У відповідь керуюча компанія «Місто для людей» надала роз’яснення з цього приводу. Публікуємо лист, який надійшов на адресу редакції, без змін.

«Обслуговування багатоквартирних будинків керуючою компанією здійснюється в рамках договору. Зокрема йдеться про типовий договір, який був укладений у 2020 році,  чинність якого надав право керуючій компанії  «Місто для людей» розпочати роботу в Луцьку з 01.07.2020. 

Відповідно до конкурсних умов був наданий та затверджений чіткий перелік послуг: технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем: водопостачання, водовідведення, теплопостачання, зливової каналізації, електропостачання; підмітання прибудинкової території, прибирання та покіс газону, підрізання гілок дерев, живоплоту, вологе підмітання та миття сходових кліток, вологе протирання поручнів, дверей, зняття пилу та павутиння зі стелі; підмітання майданчику перед входом до під’їзду; технічне обслуговування ліфтів (у разі їх наявності); обслуговування димових та вентиляційних каналів; технічне обслуговування систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем (у разі їх наявності); поточний ремонт конструктивних елементів; дератизація  та дезінсекція; придбання електричної енергії для освітлення місць загального користування, живлення ліфтів (у разі їх наявності) та забезпечення функціонування іншого спільного майна багатоквартирного будинку.

Цей перелік послуг також стосується адреси Гордіюк 20а, за якою проживає пані Алла Надточій. Хочемо звернути увагу, що умови типового договору не передбачають такого виду робіт, як збивання бурульок з покрівель, ці роботи не закладені у вартість послуг з обслуговування багатоквартирних будинків.

Попри те, що така робота у вартість обслуговування багатоквартирного будинку не закладена та її немає в договорі, наші фахівці сьогодні збивали бурульки на тих адресах, звідки надходили скарги мешканців. Ми розуміємо, яку загрозу можуть нести для мешканців намерзання криги та бурульок на покрівлях, тому за аварійними заявками мешканців прибирали ці намерзання.

Через конструктивні особливості покрівлі в будинку 20а по вулиці Гордіюк довелось залучати вишку для виконання робіт. За цією адресою з покрівлі повністю прибрали намерзлу кригу і бурульки.

«Місто для людей» прокоментувало ситуацію з бурульками у Луцьку

Також бурульки збили на пр.Соборності, 31а, пр.Соборності 23, пр.Молоді 19, вул. Кравчука, 5, пр.Молоді 3б за проханням мешканців.

Також типовий договір не передбачає розчищення стоянок та всієї прибудинкової території від снігу. Попри це під час негоди, зокрема 08 та 09 лютого, для прибирання снігу на прибудинкових територіях 66 будинків, якими опікується керуюча компанія, було задіяно 22 двірника, які розпочали роботу о 6:00, щоби якомога швидше забезпечити комфортні умови для мешканців будинків і продовжували працювати до пізнього вечора, додатково розчищаючи ті ділянки, які не передбачені тарифом. Згідно з договором, розчищаються доріжки від під'їзду до тротуару та від тротуару до внутрішньоквартальної дороги. 

Також на численні прохання наших клієнтів для розчистки снігу на окремих адресах залучили спеціальну техніку. Зокрема, щоби допомогти в роботі двірникові, трактор використовували за адресою вул. Кравчука, 1 та 5. Бобкет використовували на вул. Наливайка, 10, 10а, вул. Гордіюк, 27, 29, 33, пр. Молоді, 19, 3б, 1а, пр. Соборності 8, 27, 29. 

Ми завжди наголошуємо, що універсальний для всіх будинків типовий договір не може передбачити особливості кожного житлового будинку та побажання мешканців. Але на противагу йому можна укласти індивідуальний або, як його ще називають, прямий договір з керуючою компанією. Таким чином ви можете обрати ті послуги, які відповідатимуть потребам саме вашого будинку, а також вашим побажанням.

Якщо лучани, чиї будинки обслуговує керуюча компанія «Місто для людей», хочуть включити додаткові послуги до договору, вони можуть звернутися за номером 067 400 6397. 

Якщо у вас є необхідність подати аварійну заявку, будь ласка, звертайтесь на гарячу лінію  +38 067 4000 711 або +38 067 4000 722».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
08:30
13 грудня 2023
07 грудня 2023
03 грудня 2023
09:35
01 грудня 2023
18 листопада 2023
15:30
28 жовтня 2023
11 жовтня 2023
24 вересня 2023