Поділитись:

Верховна Рада посилила покарання за сексуальне насильство над дітьми та дитячу порнографію

П'ятниця, 19 лютого 2021, 06:58
Верховна Рада посилила покарання за сексуальне насильство над дітьми та дитячу порнографію

Верховна Рада вчора, 18 лютого,  посилила покарання за сексуальне насильство та сексуальну експлуатацію дитини. 

Про це пише "Українська правда.Життя"

У закон додали кілька нових статей, які передбачають покарання за домагання дитини, розповсюдження дитячої порнографії та захист дитини, яка постраждала від сексуального насильства.

У 2010 році Україна увійшла в 5 країн-виробників дитячої порнографії та в 10 лідерів з її поширення, такі результати були зафіксовані у дослідженні ЮНІСЕФ. 

Згідно із законом з доданими правками, дії сексуального характеру з дитиною, яка не досягла 16 років, караються обмеженням або позбавленням волі на строк до 5 років.

Якщо сексуально насильство над дитиною вчинене за винагороду або обіцянку винагороди потерпілій особі чи третій особі – це карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Що нового передбачає цей закон?

Домагання дитини

  •  Відтепер каратиметься пропозиція зустрічі, зроблена повнолітньою особою дитині, якщо доросла людина має на меті дії сексуального характеру стосовно неповнолітнього.
  • Покарання передбачене, якщо після такої пропозиції було вчинено дії, спрямовані на те, щоб така зустріч відбулася.
  • Покарання передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
  •  Аналогічно каратиметься пропозиція зустрічі, з метою втягнення дитини у виготовлення дитячої порнографії – від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
  •  Якщо такі дії вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб – це передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Дитяча порнографія

  • Придбання та володіння дитячою порнографією з метою використання в сексуальних цілях караються арештом на строк від 3 до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.
  •  Ввезення в Україну дитячої порнографії з метою збуту чи розповсюдження або зберігання караються позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.
  •  Виготовлення, розповсюдження, збут дитячої порнографії, або примушування неповнолітньої особи до участі в створенні дитячої порнографії передбачають обмеження волі від 8 до 12 років. 
  •  Повторні дії караються позбавленням волі на строк від 9 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Публічний показ продукції сексуального характеру:

  • Проведення видовищного заходу сексуального характеру, зокрема з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, у якому задіяно неповнолітню особу, карається позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.
  •  Відвідування такого заходу з метою його перегляду – від 3 до 6 років.
  •  Втягнення або примушування дитини до участі у такому заході з використанням обману, шантажу, уразливого стану особи або застосування чи погрозою застосування насильства карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів