Поділитись:

Насильство й алкоголь: у Луцьку 16-річна дівчина втекла з сім’ї до подруги

Середа, 16 грудня 2020, 17:10
Насильство й алкоголь: у Луцьку 16-річна дівчина втекла з сім’ї до подруги

У Луцьку з дому втекла 16-річна дівчина. Вона – на обліку поміж тих дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. У родині – постійні бійки, сексуальне домагання з боку друзів дядька, мати, яка страждає на алкогольну залежність. Дитину вже знайшли, зараз з нею працюють спеціалісти. 

Про випадок повідомив на своїй сторінці у фейсбуці правозахисник Віктор Вальчук. 

До нього звернулися з проханням допомогти цій дівчинці. Окрім 16-річної втікачки, в сім'ї є ще троє молодших дітей. Проте, поскаржилися правоохоронцю, соціальні служби начебто не виїжджають за зверненнями, оскільки зараз – карантин. Віктор Вальчук зазначив, що бабуся неодноразово зверталася до соцслужб з проханням допомогти, але реальних заходів, які поліпшили б становище цієї родини, не вживали. 

Як пояснив правозахисник, постанова Кабінету Міністрів України № 585 ухвалена 1 червня 2020 року, тобто вже в період карантину. У цій постанові чітко прописано, що в разі отримання повідомлення служба у справах дітей невідкладно із залученням інших партнерів прибуває на місце, з'ясовує, де дитина, і заповнює акт оцінки рівня безпеки дитини. Те ж стосується відомчих наказів, які затверджують той чи інший алгоритм дій, тобто жодних посилань на карантин немає. 

У ГУ НП у Волинській області повідомили, що 16-річну дівчину знайшли поліцейські разом із соціальними службами. Вона проживала у подруги. Школу не відвідувала, бо була хвора, мала при собі медичну картку. Як пояснили в пресслужбі поліції, дівчинка мала охайний вигляд, казала, що раніше не зверталася по допомогу, бо боялася родичів, до того ж мама зараз знову зловживає спиртним. Дівчинка перебуває на контролі в соціальних служб, вони продовжують з нею працювати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14