Поділитись:

У Володимирі хірурги видалили камінь, який «мігрував» (фото 18+)

Середа, 17 лютого 2021, 12:02
У Володимирі хірурги видалили камінь, який «мігрував» (фото 18+)

Фахівці хірургічного відділення комунального підприємства «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» під час операції на кишечнику виявили та усунули проблему, яка не давала нормально жити жінці.

Пацієнтка страждала від жовчнокам’яної хвороби впродовж 10-ти років. Терпіла біль і звернулася до лікарів лише після досить сильного дискомфорту, – повідомили в КП "Володимир-Волинське ТМО". 

Хірурги встановили, що у жінки, яка скаржилася на сильний дискомфорт через кишкову непрохідність, у тонкий кишці був мігруючий чотирисантиметровий камінь, який, власне, і заважав нормальній життєдіяльності організму пацієнтки.

Після детальної підготовки хірурги провели операцію, що тривала близько півтори години. Завідувач хірургічного відділення Володимир-Волинського територіального медичного об'єднання Михайло Дудич зазначив:

«Цей випадок досить рідкісний, бо такі непрохідності з міграцією каменю розміром до 4 сантиметри трапляються у медичній практиці досить рідко. У Володимирі-Волинському такий випадок трапився вдруге. Під час операції було виявлено норицю між жовчним міхуром та стінкою дванадцятипалої кишки з міграцією каменя з жовчного міхура в шлунково-кишковий тракт. Саме цей досить великий камінець викликав обтураційну кишкову непрохідність».

Михайло Володимирович зазначив, що хірурги КП «Володимир-Волинського ТМО» провели розріз тонкої кишки, забрали камінь, наклали шви на тонку кишку і завершили операцію.

«Багато людей вважають, що нечасті приступи при жовчокам’яній хворобі – це норма, але це не так. При серйозних ускладненнях у вигляді непрохідності, жовтяниці, нагноєння жовчного міхура з перфорацією чи проривом стінки, пролежнями на стінку в обов’язковому порядку потрібне оперативне втручання. Але, найважливіше – такі ускладнення можна попередити завдяки вчасному зверненню до лікаря», – наголосив Михайло Дудич.

Наразі життю жінки, яку прооперували, нічого не загрожує: у неї відновлений пасаж по кишечнику і значно покращене загальне самопочуття. Вже скоро вона буде вдома.

У Володимирі хірурги видалили камінь, який «мігрував» (фото 18+)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів